چه عواملی باعث سوختن جاروبرقی می شود و راه رفع آنها به چه صورتی است؟ راهکارهای جلوگیری از سوختن موتور جاروبرقی چیست؟
جاروبرقی به عنوان وسیله ای که روزانه مورد استفاده های زیادی قرار می گیرد و در تمامی خانه ها حضور پررنگی دارد از مهم ترین و پرکارترین وسایل نظافتی است که در صورتی که به صورت اصولی از آن استفاده نشود می تواند آسیب های زیادی ببیند که گاها جبران ناپذیر می باشند.
این مطلب هم برای شما مفید خواهد بود: مهم ترین مشکلات جاروبرقی و رفع آن
نکات استفاده از جاروبرقی
اگر به صورت اصولی از جاروبرقی استفاده کنید حتی جاروهای معمولی و با کیفیت متوسط نیز می توانند چندین سال برای شما کار کنند اما درصورت رعایت نکردن نکات و جزئیات استفاده از آن، بهترین و باکیفیت ترین جارو نیز در سریعترین زمان ممکن از بین می رود. برای جلوگری از آسب دیدن جاروبرقی لازم است که:
کیسه و مخزن آشغال آن را به صورت مرتب تخلیه و تمیز کنید
از مسدود نشدن لوله خرطومی آن مطمئن باشید،
به صورت مرتب فیلتر آن را تمیز و یا تعویض کنید،
آشغال، مو و نخ های که به دور برس جاروبرقی جمع می شوند را تمیز کنید،
بیشتر از ۲۰ دقیقه پشت سرهم از جارو برقی استفاده نکنید و حتما به آن استراحت بدهید
آشغال های بزرگ و اشیاه شکسته شده و نوک تیز و هچنین خاکستر و آشغال های اینچنینی را با جاروبرقی تمیز نکنید
دستگاه را به صورت ناگهانی جا به جا نکنید و هر کاری که باعث آسیب به این وسیله می شود را نباید انجام داد.
عواملی که باعث سوختن جاروبرقی می شوند
به صورت کلی نمی توان گفت که جاروبرقی بر اثر خراب شدن و یا معیوب شدن یک قطعه به سرعت می سوزد هر چند که این احتمال نیز وجود دارد اما آسیب هایی هستند که به مرور زمان می توانند باعث سوختن موتور جاروبرقی ها شوند از مهم ترین عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• خیس شدن:
به صورت کلی تمامی وسیله های برقی میانه خوبی با مایعات ندارند. در صورتی که در حین روشن بودن جارو برقی، مایعات وارد موتور آن شود می تواند باعث سوختگی آن شود از این جهت باید به دقت مواظب جارو برقی باشید خصوصا اگر آن را در آشپزخانه نگهداری می کنید. همچنین اگر جارو برقی شما قابلیت مکش مایعات را ندارد به هیچ عنوان برای تمیز کردن آب و غذاهای خیس از آن استفاده نکنید چرا که می تواند به شدت به موتور آن آسیب وارد کند.
• کارکردن بیش از حد:
زمانی که بیشتر از ۲۰ دقیقه و به صورت مستمر از یک جارو استفاده می کنید باید منتظر آسیب های احتمالی باشید خصوصا اگر با آخرین قدرت و مکش همراه باشد چرا که این احتمال وجود دارد بر اثر فشار زیاد و داغ شدن بیش از حد موتور باعث قفل شدن آن شود که امکان سوختن آن را بالا می برد بنابراین زمانی که بیشتر از ۲۰ دقیقه به آن نیاز دارید حتما ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به آن استراحت بدهید و سپس کار را ادامه دهید
• خراب شدن ترموستات:
ترموستات وسیله ای است که برای جارو برقی حکم ترمز را دارد و زمانی که موتور آن از حد معمول بیشتر داغ کرده باشد به صورت اتوماتیک آن را خاموش می کند اما زمانی که این وسیله خراب شده باشد دیگر قادر به تشخیص داغ شدن موتور نبود و توانایی خاموش کردن موتور را ندارد و موتور نیز بعد از کار کردن بیش از حد ممکن است بسوزد.
• خراب شدن برد جارو برقی:
در صورتی که برد جارو برقی دچار آسیب شده باشد و خراب بشود نمی تواند اطلاعات را به خوبی رد و بدل کند و در نهایت می تواند منجر به آسیب های جدی و سوختن موتور جارو شود.
• نیم سوز شدن موتور :
در اصل زمانی که موتور یک جارو برقی می سوزد می توان گفت که مدتی را به صورت نیم سوز کارکرده است. موتور جاروبرقی ها از یک سیم پیج اصلی و یک سیم پیچ کمکی استفاده می کنند که ممکن است در شرایط مختلفی دچار اتصالاتی شده باشند اما همچنان کار کنند ولی بعد از مدتی و بیشتر شدن اتصالات باعث سوخته شدن کامل جارو برقی می شوند.
• زیاد شدن بار موتور:
موتور جارو برقی ها معمولا بر اساس برند و جنس آنها دارای توان های مختلفی هستند و اگر بنا به هر دلیلی مانند خرابی مدارها یا برد موتور، باری بیشتر از ظرفیت آنها به آنها وارد شود می تواند باعث بکار گیری نیروی زیادی از طرف موتور شود و جریان زیادی از سیم های آن عبور می کند که به راحتی می تواند باعث سوخته شدن موتور شود.
• پر بودن کیسه آشغال، کثیفی فیلتر و مسدود شدن لوله:
تبادل هوای آزاد برای موتور جارو برقی اهمیت بسیار بالایی دارد و زمانی که فیلتر کثیف باشد این عمل ناممکن است؛ همچنین پر بودن کیسه و مسدود شدن لوله می تواند فشار زیادی را به موتور وارد کرده و آن را به شدت داغ کند و در صورتی که به همین حالت مورد استفاده قرار بگیرد احتمال سوختگی موتور وجود دارد
• خراب شدن فن موتور:
هر عاملی که باعث داغ شدن موتور جارو برقی شود می تواند به سوخته شدن آن نیز ختم شود، بنابراین بررسی کردن دائمی فن موتور می تواند کمک بسیاری به جلوگیری از آسیب جدی به موتور جاربرقی بکند.
• پاره شدن تسمه جاروبرقی:
در صورتی که تسمه جارو برقی پاره شود، جارو برقی به سرعت و شدت داغ می کند و اگر سریعا تعویض یا تعمیر نشود و متوجه دلیل داغ شدگی نشوید و آن را رفع نکنید می تواند به سوختن موتور جارو نیز بینجامد.
• سوخته شدن رله، کثیف شدن کلکتور
خراب شدن زغال ها، خراب شدن یاطاقان ها، معیوب شدن بلبرینگ ها و بوش ها، لرزش بالا در حین کار کردن و ایجاد صداهای بلند و ناهنجار هم در دراز مدت می توانند باعث آسیب های جدی به موتور جاروبرقی شده و حتی باعث سوختگی آن بشوند. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه صدای ناهنجار از جارو برقی، نامنظم کارکردن جارو برقی، به مشام رسیدن بوی سوختگی و کاهش قدرت و مکش در جارو برقی را جدی بگیرید و برای رفع اشکلات آن اقدام کنید.
ثبت ديدگاه